FC Inter-JJK: Pistejahti jatkuu Turussa!

25.05.2013

Tiukka tahti Veikkausliigassa jatkuu ja yhdeksäs kierros pelataan jo sunnuntaina. JJK lähtee jälleen tien päälle ja suuntaa jälleen kerran Turkuun, jossa vastassa on tällä kertaa FC Inter – nyt ensimmäistä kertaa kuluvan kauden Veikkausliigassa. Liigacupissahan joukkueet jo kahteen otteeseen ovat kohdanneet ja JJK vei tuolloin nimiinsä molemmat ottelut.

 

Ottelu on JJK:lle jo kuluvan viikon kolmas ja saldona toistaiseksi on jo voitto ja välieräpaikka Suomen Cupista sekä tasapelipiste aina hankalasta taistelusta KuPS:aa vastaan. Nyt Kettupaidat haluavatkin päättää rankan viikkonsa kolme pistettä rikkaampina.

 

JJK:n alkukautta on leimannut tiivis puolustus ja toisaalta maalintekovaikeudet. Härkäviikkoa edeltävissä kahdessa liigaottelussa RoPS:aa ja FC Honkaa vastaan JJK päästi kuitenkin yhteensä seitsemän maalia ja puolustuspelaamista tuon jälkeen oiottiinkin taas kuntoon – onnistuneesti, sillä oma maali on pysynyt jälleen puhtaana molemmissa kuluvan viikon ottelussa. Kettupaidat ovatkin pyrkineet pelaamaan otteluruuhkassa myös fiksusti keskittyen ennen kaikkea tiiviiseen, yhtenäiseen pelaamiseen niin, ettei voimia tarvisisi turhaan hukata vastustajan tai pallon perässä juoksemiseen.

 

Myös hyökkäyspeli on viimeisissä otteluissa osoittanut selkeästi merkkejä siitä, että ketsuppipullon aukeaminen on enää pienistä seikoista kiinni. Vaasassa nähtiin kaksi varsin komeilla ja taidokkaasti pelatuilla, nopeilla vastaiskuilla tehtyä maalia ja myös KuPS-ottelussa maalipaikkoja nähtiin – tuolla kertaa vain viimeistään Mika Hilander savolaisten maalilla veti aina pidemmän korren.

 

Vastustaja FC Interille edelliset ottelut ovat olleet varsin raskaita: viimeisestä kolmesta liigaottelusta mukaan on tarttunut vain yksi piste ja kahdessa viimeisimmässä ottelussa turkulaiset ovat myös joutuneet taistelemaan miesvajauksella tunnin verran, kun ensin Teemu Turunen VPS:aa vastaan ja sitten Babacar Diallo RoPS:aa vastaan ajettiin ulos kentältä suorilla punaisilla korteilla. Niinpä molemmat topparit ovakin pelikiellossa vielä JJK:ta vastaan.

 

Vaikka toukokuun ottelutahti on suorastaan murhaava – Inter-ottelu on JJK:lle jo kuukauden seitsemäs – ovat Kettupaidat selvinneet siitä kolhuitta ja kun pelikieltojakaan ei ole, on Kari Martosella on käytettävissään hyvin vaihtoehtoja.

 

Interin paidassa pelaa tällä kaudella myös kaksi jyväskyläläisittäin varsin tuttua pelaajaa: kaksi edelliskautta JJK:ta edustanut Tamás Gruborovics sekä kaudet 2010-2011 kasvattiseuraansa edustanut Touko Tumanto kohtaavat vanhan seuransa nyt ensimmäistä kertaa liigakentillä.

 

 

Aiemmat kohtaamiset Veikkausliigassa:

26.9.2012

JJK – FC Inter

0 – 0

15.7.2012

FC Inter – JJK

3 – 2

12.5.2012

FC Inter – JJK

2 – 1

29.10.2011

FC Inter – JJK

2 – 1

27.8.2011

JJK – FC Inter

1 – 0

20.6.2011

FC Inter – JJK

2 – 0

13.9.2010

FC Inter – JJK

3 – 2

6.6.2010

JJK – FC Inter

0 – 3

20.9.2009

FC Inter – JJK

3 – 0

18.7.2009

JJK – FC Inter

1 – 0

 

 

38-kylla

    Kaverukset kohtaavat nyt eri puolilla.