Aurinkoinen kotiavaus päättyi tasapeliin

07.05.2014

2014-05-07_jjk-fcviikingit_0007

JJK korkkasi kotiottelut käyntiin tiukalla kamppailulla FC Viikinkejä vastaan. Yli 1500 katsojan edessä pelattu ottelu päättyi lopulta maalittomaan tasapeliin.

JJK aloitti pirteästi ja oikana pakkina vahvasti pelannut Bilal Velija oli yllättää Viikinki-vahti Mika Johanssonin jo toisella peliminuutilla kaukovedollaan vapaapotkun jälkitilaanteesta.

Isäntien vahvan alun jälkeen vierasjoukkue pääsi jakson kuluessa paremmin mukaan ja avausjakson paremmat paikat olivatkin lopulta Viikingeillä. Kymmenen minuutin kohdalla toisessa päässä Viikinki-kärki Fidan Seferi runnoi pallon kertaalleen maaliinkin – runnoen samalla kuitenkin myös JJK-puolustusta sen verran, että peli oli vihelletty poikki.

Jakson loppua kohti paikkoja siunaantui vierasjoukkueelle muutama lisääkin – mutta Kettupaitojen puolustus tai viimeistään loisto-ottelun maalillaan pelannut Teppo Marttinen torpedoivat vieraidensa maalintekoyritykset.

Toinen puolisko Kettujen hallintaa

Toisella jaksolla JJK sai jälleen paremman otteen pelistä. Muutama minuutti tauon jälkeen sai JJK siihen asti kenties parhaan maalipaikkansa, kun Tommi Karin kulmapotku putosi hyvin maalin edustalle ja tällä kertaa topparina luutinut Joona Itkonen oli ohjata pallon ilmasta maaliin. Johansson sai kuitenkin hienoisen haparoinnin jälkeen vangittua pallon syliinsä.

Toinen puoliaika oli kokonaisuudessaan niinikään tasainen ja kentällä mentiin päästä päähän – ajoin varsin fyysisissä ja rikkonaisissakin merkeissä.

Vajaan tunnin kohdalla Antto Hilska hakeutui mainioon paikkaan, mutta puolustaja sai venytettyä tossunkärkensä vedon eteen niin, että tuloksena oli vain kulmapotku. Kulmurin jälkeen puolestaan Viikingit pääsi rynnistämään vastahyökkäyksensä päätteeksi kahden miehen voimin läpiajoon – Marttinen kuitenkin nollasi kylmänviileästi Fidan Seferin laukauksen.

Vajaa vartti ennen loppua Marttinen sai esitellä kuitenkin vieläkin komeaman torjunnan, kun jälleen Seferi pääsi loistavaan maalipaikkaan ja puski voimalla lähietäisyydeltä. Marttisen gamesaver piti kuitenkin tilanteen yhä maalittomana.

Ratkaisun mahdollisuus loppuhetkillä

JJK:n paras maalipaikka taas nähtiin aivan ottelun viime hetkillä, kun Hilska karkasi viikinkipuolustukselta läpiajoon. Johansson kuitenkin sai peitettyä Hilun vedon ja niinpä pisteet jaettiin maalittoman väännön päätteeksi.

Vaikka maalitiliä ei vielä kotiavauksessa saatu avattua, aukesi pistetili tasurilla – ja lisäpisteitä lähdetään hakemaan tulevana sunnuntaina Tampereelta, kun äitienpäivänä vastassa on Ilves!

Villikettujen kausi käyntiin torstaina

Sunnuntaista Ilves-peliä odotellessa voi askeleet suunnata illalla Vehkalammelle, kun Villiketut avaavat oman Kolmosen kautensa.

Tällä kaudella täysin JJK:n edustus- ja junnupelaajien voimin pelaavien Villikettujen kausi korkataan paikalliskamppailulla, sillä vastaan asettuu JPS. Ottelu alkaa kello 20:00.

JJK - FC Viikingit 0-0 (0-0)

JJK:n kokoonpano:

Marttinen; Maltsin, Itkonen, van Gelderen, Velija; Manninen (v); Kari (c) (v), Kuhmonen, Abahassine (72' Lehtonen), Hasanzada (81' Hanslian); Hilska.