JJK A – Kotivoitto FC Jazzista

19.03.2014

A-junioreiden ensimmäinen kotiottelu eli neljäs SM-karsintasarjan ottelu pelattiin sunnuntaina 16.3 Vehkalammella. Vierasjoukkue FC Jazzia Porista kaavailtiin etukäteen yhdeksi karsintasarjan kärkijoukkueeksi, Jazzin peli ei ole kuitenkaan kulkenut odotetusti vaan joukkue on sarjassa edelleen ilman voittoa. Karsintajärjestelmä on tyly, pari tappiota helmikuussa voi aiheuttaa pakkovoittopaineen ja kipsata joukkueen pelin. Pelillisesti FC Jazz on parempi kuin mitä sarjataulukko osoittaa.

Ottelun avausjakso alkoi tasaisissa merkeissä, molemmat joukkueet puolustivat tarkasti ja huippu maalintekopaikkoja ei ollut. Myötätuuleen hyökännyt JJK sai otetta ensimmäisen varttitunnin jälkeen ja hallitsi näennäisesti peliä. Saku Leppänen ja Ville Kirvesoja yrittivät kaukolaukauksilla maalintekoa, mutta Jazzin maalivahti torjui kummankin terävät laukaukset; lisäksi Niko Högbackan ”ripari” Villen laukaukseen kilpistyi Jazz-puolustajaan . Hyökkäysalueelle päästiin hyvin laidoista, mutta keskitykset ja lukuisat kulmapotkut eivät tuottaneet tulosta. Jakson viime minuuteilla Jazzilla oli vaarallinen vastahyökkäys, mutta JJK:n maalivahti Severi Ikäheimo teki hyvän lähitorjunnan ja piti maalilukemat nollila. Puoliaikatulos oli pyöreä 0 – 0.

Toinen jakso alkoi kotijoukkueelta hyvin, JJK piti palloa maltillisemmin ja pelasi pitempiä hyökkäyksiä kuin ensimmäisellä jaksolla. Noin viiden minuutin pelin jälkeen Severi Vielma avasi Jazzin keskikentän prässin pystysyötöllä ja Tuomas Koppelomäki jatkoi laitaan toiselle jaksolle peliin mukaan tulleelle Panu Väliaholle. Pantse ohitti Jazzin puolustajan  ja jysäytti ”lempipaikaltaan” vajaasta kahdestakymmenestä metristä pallon Jazzin maalin alanurkkaan. Tämän jälkeen JJK:lla oli oma aikansa ratkaista peli lopullisesti, koko ottelun vahvasti pelannut Arjan Goljahanpoor harhautteli koko vastustajan puolustuksen sekaisin ja yritti ”veivata” vielä maalivahdinkin, mutta tällä kertaa tuloksetta. Jazz taisteli vastaan ja loi maalintekopaikkoja myös, Severi maalilla napsi kuitenkin pallot poikkeuksetta hyppysiinsä. Kotijoukkueesta Ville ja Toni Järvinen pääsivät hyville laukaisupaikoille ilman tulosta. Ottelun 86. peliminuutilla Tontsa pääsi karkuun Jazzin puolustajilta, Jazzin maalivahti kaatoi alimpana pelaajana hänet kiertäneen Tonin, mutta fanaattisen kotiyleisön ihmetykseksi veskari sai vain keltaisen kortin tilanteesta. Jazz hyötyi ratkaisusta kun vapaapotkukin nousi kolmanteen kerrokseen; erikoistilanteista ei tässä matsissa onnistuttu rankaisemaan vastustajaa kuten Kuopiossa edellisessä pelissä. Vaikka näytti pitkään siltä, että loppuminuutit selvitetään tyylikkäästi ilman hermopalloja niin yhtäkkiä olikin Jazzin pelaaja nokikkain JJK:n maalivahdin kanssa – Severi torjui kuitenkin todellisen ”Gamesaverin”ja jatkopallon puolustajat siivosivat kauemmas maalista. Loppuvihellys tuli lähes saman tien ja kotivoitto JJK:lle näinollen numeroin 1 – 0.

Tasaisesta väännöstä JJK sai onneksi kolme pistettä joita tarvitaan SM-sarjapaikan saamiseksi. Ajoittain peli kulki mallikkaasti, mutta kokonaista ehjää 90 minuuttista ei vielä ole karsintasarjassa pystytty pelaamaan, ottelun aikana keskittyminen välillä herpaantuu ja tulee huonompia jaksoja. Kuluvan viikon joukkue kehittää peliä taas eteenpäin ja testataan mihin se riittää Tampereen Ilveksen vieraana sunnuntaina 23.3. Seuraava SM-karsintasarjan kotiottelu pelataan Vehkalammen kakkoskentällä torstaina 27.3. klo 17.00 alkaen. Kotiottelun vastustajaksi saapuu FC Haka Yj Valkeakoskelta.

JJK:n kokoonpano: Severi Ikäheimo (Mv), Honar Abdi, Severi Vielma, Ardian Kovaqi, Arjan Goljahanpoor, Niko Högbacka (67 min. Valtteri Lohi), Aatu Manninen, Ville Kirvesoja, Saku Leppänen (46 min. Panu Väliaho), Tuomas Koppelomäki (C) ja Toni Järvinen (90 min Joel Hakkarainen).

Vaihdossa: Valtteri Pajari (Mv), Iiro Karimäki, Panu Väliaho (46 min.), Valtteri Lohi, Jimi Tamminen, Antti Varis ja Joel Hakkarainen (90 min.).