A19: JJK ja KuPS tasasivat pisteet

11.05.2014

A-nuorten SM-sarjan kotiavaukseen saapui vastustajaksi KuPS. Karsintasarjapelissä Kuopiossa JJK vei pisteet 4-2 vierasvoitolla, ennakkoon odotettiin tasaista ja fyysistä vääntöä, varsinkin kun SM-sarjan avauksessa viikko sitten molemmat joukkueet voittivat avausottelunsa. JJK:n kokoonpanossa oli runsaasti muutoksia sarja-avauksen kokoonpanoon, on hyvä asia että saadaan jo varhaisessa vaiheessa totutettua lisää pelaajia SM-sarjan pelirytmiin.

Väliaho

Ensimmäisen jakson ensimmäinen puolikas oli tasaista vääntöä, jota vierasjoukkue ehkä hienokseltaan hallitsi. Jakson edetessä JJK paransi peliään ja viimeisen vartin aikana oli parempi joukkue. Ottelun ensimmäinen maali tuli 35. minuutilla kun Honar Abdi teki kauden ensimmäisen maalinsa, ”Hondan” 45 metristä laukaisema vapaapotku kaartoi yli äimistyneen KuPS-puolustuksen ja maalivahdin maalin oikeaan ylänurkkaan. Maalin jälkeinen kymmenminuuttinen oli tapahtumia täynnä, kotijoukkue vyörytti vaarallisia hyökkäyksiä, joihin KuPS vastasi pistopalloilla jotka vastatuuli pysäytti arvaamattomasti rangaistusalueen rajalle. Tilastoihin saatiin merkintä kun Toni Järvinen pääsi yksin läpi Iiro Karimäen avauksesta ja viimeisteli 2-0 lukemat 38. minuutin kohdalla. KuPSin pelaajat ja taustat protestoivat tilannetta voimakkaasti paitsiona, mutta tuomaristo hyväksyi maalin. Tämän jälkeen ”Honda” ja Niko Högbacka rakensivat pari laukaisutilannetta, niistä ei kuitenkaan lisämaaleja syntynyt. Ja tapahtumia seurasi: KuPS sai pallon kertaalleen JJK:n maaliin noin 40. minuutin pelin jälkeen, maali hylättiin maalivahdin häirinnän vuoksi, tässä vaiheessa vierasjoukkueen tunteet kävivät ymmärrettävästikin kuumina. Ennen kuin päästiin tauolle rauhoittumaan, Panu Väliaho loukkasi kaksintaistelutilanteessa nilkkansa ja KuPS käytti tilapäisen miesylivoimansa hyväkseen kaventaen taukotilanteeksi maalilukemat 2 – 1.
Toinen jakso oli selkeästi KuPSin hallintaa. KuPS oli agressiivinen ja voitti kaksinkamppailut, JJK taisi lamaantua ensimmäisen jakson lopun kavennusmaalista ja lähti puolustamaan johtoa sen sijaan että oltaisiin itse oltu agressiivisia ja otettu ohjat omiin käsiin. KuPS tasoitti pelin 52. minuutilla kulmapotkun jälkitilanteesta. Näillä maaleilla mentiin ottelun loppuun saakka, viime sekunneilla JJK:n maalivahti Severi Ikäheimo pelasti pisteen kotijoukkueelle torjumalla kovan kaukolaukauksen kulmapotkuksi. Ottelun lopputulos tasapeli 2 -2. JJK:n onnistujiksi päivän pelissä voidaan nostaa koko puolustuslinja Honar Abdi, Ardian Kovaqi, Iiro Karimäki ja Arjan Goljahanpoor.

Seuraavaksi JJK matkustaa Helsinkiin HJK:n vieraaksi, ottelu pelataan Talin hallissa sunnuntaina 18.5. klo 14.45 alkaen.