Jordi Van Gelderen

JJK Jordi Van Gelderen

Jordi van Gelderen

Kaudet JJK:n edustuksessa: 2

Pelipaikka: Puolustaja

Sopimus voimassa: 2014

Syntymäaika: 26.4.1990

Syntymäpaikka: Amstelveen

Liigaottelut: 36

Liigamaaleja: 5 (+1 UEFA Europa League)

Pituus: 191cm

Paino: 85kg

Aiemmat seurat: SV Legmeervogels, HFC Haarlem, SV Argon, Willem II (Hollanti)

Jordi is back! Kovaluinen toppari saapui Hollannista Kettupaitaan keväällä 2012, iski maalin heti debyyttiottelussaan ja teki tinkimättömällä asenteellaan pysyvän vaikutuksen koko pohjoisen jalkapallokansaan. Vahvasti jyväskyläläistynyt mies aloittaa nyt kolmannen kautensa kettupaidassa.

Jordin tarina:

”Kaikki alkoi jo pikkulapsena kadulla, pelattiin palloa aamusta iltaan ja siitä asti olen rakastanut futista. Joukkueeseen ei olisi saanut mennä kuin vasta 5-vuotiaana mutta naapurin iskä oli koutsina läheisessä seurassa ja sanoi mun faijalle että pitäähän pojan päästä pelaamaan.

Suomeen eksyin kun hain paikkaani Willem II:n ykkösjoukkueessa ja siellä oli myös suomalaiset Joonas Kolkka ja Marko Kolsi. Joonas vihjaisi että Suomessa tai muissa Pohjoismaissa olisi hyvä kehittyä ja sitten päädyinkin JJK:n testiin. Täällä kaikki tuntui oikealta heti alusta asti ja viime kauden ikävä loukkaantuminen on nyt selätetty ja oon takaisin vahvempana kuin koskaan!

”Vuosi 2012, UEFA Europa Leaguen ottelu Stabaekia vastaan ja teen maalin = priceless”

Futiksesta on hirveesti hyviä muistoja. Yhteisiä hetkiä, kovaa treenausta. Paras yksittäin hetki varmasti kun kesän 2012 UEFA Europa Leaguessa tein sen maalin Stabaekia vastaan Oslossa. Se oli upea tunne ja hieno matsi muutenkin.

Oma roolini meidän joukkueessa tulee varmasti olemaan iso. Haluan kantaa vastuuta ja johtaa omalla esimerkilläni peleissä ja harjoituksissa. Meen aina kaikkeen täysillä, se on asenteeni ja se tulee multa luonnostaan. Kentällä tietysti pelaan siellä mistä musta on eniten hyötyä, mutta eiköhän se pelipaikka ole siinä keskisektorilla puolustavassa roolissa. Tykkään pelata jalkapalloa enkä vain potkia palloa 90 minuuttia. Oon hyvä löytää ratkaisuja, voin pelata molemmilla jaloilla – ja joo, ei ne kaksinkamppailut jää tosiaan ainakaan asenteesta kiinni.

Jalkapallo tarkoittaa minulle kaikkea, oon sen kanssa naimisissa. Sanoin jo viisvuotiaana faijalle että haluan olla ammattilaispelaaja. Nyt oon Jyväskylässä, JJK:ssa, ja tosi onnellinen kaikesta täällä. Tiedä mihin futisura mut vie – voi hyvin olla että asun täällä vaikka 15 vuoden päästäkin oman perheen kanssa.

Terveiset faneille

”Toivon että koko joukkueena voidaan tarjota teille parempi kausi ja osoittaa että todella haluamme voittaa jokaisen pelin, jokaisen pallon, jokaisen kaksinkamppailun.”

Terveiset junnuille

”Pitäkää hauskaa, se on tärkeintä. Ilman iloa ei ole mitään.”

Harrastukset:

”Tietenkin jalkapallo. Treenaan myös nyrkkeilyä (en kentällä!) ja luen. Luen itse asiassa aika paljonkin kirjoja ja olen juuri alkanut kirjoittaa myös omia kokemuksiani ylös kirjamuotoon, aiheena jalkapallo ja omat kokemukset ammattilaiseksi kasvamisessa. Ehkä kuulette minusta vielä myös kirjallisuuden saralla!”

 

K-Market-Ruokavinkki

 

Palaa joukkuesivulle tästä