JJK ja FCV väänsivät jälleen pitkän kaavan kautta

15.04.2018

JJK:n ja FCV:n ottelu Keski-Suomen piirinmestaruudesta päättyi varsinaisella peliajalla 1-1. Lopulta FCV vei voiton rankkarikisassa, jossa ratkaisu syntyi vasta 11. parissa.

JJK ja FCV väänsivät sunnuntaina Vehkahallissa pelatussa Keski-Suomen piirin Mestaruusottelussa pitkän kaavan kautta. Lopulta lopputulos oli sama kuin viimeksikin kyseisessä ottelussa vuonna 2016; FCV vei voiton rangaistuspotkukilpailun myötä. Pilkkukisassa ratkaisua haettiin aina 11. pariin asti ennen ratkaisua. JJK:sta rankkaripisteeltä onnistuivat Genc Kovaqi, Petteri Åström, Samu Suoraniemi, Gentric Kovaqi, Eeli Liukkonen, Mikko Manninen, Felix Gustavsson sekä maalivahti Aati Riihimäki. Riihimäki ehti ennen omaa, todella tyylikästä rangaistuspotkuaan myös torjua kaksi FCV-pelurin rankkaria, mutta tämäkään ei voittoon asti riittänyt.

”Kun viimeksi hävittiin FCV:lle rankkareilla, niin kauden päätteeksi noustiin Ykkösestä Veikkausliigaan”, heitti kentän laidalla entinen JJK-toppari Matti Lähitie.

Itse 90-minuuttisen JJK aloitti vahvasti. Vain minuutti ehdittiin pelata ennen kuin JJK sai hyvän hyökkäyksen vasemmalta laidalta. Lopulta kettulauman kokeneimpiin kasvoihin kuuluva Tomi Petrescu pääsi ohjaamaan pallon verkkoon lähietäisyydeltä. Laitapelaajana viiletti pirteästi Tampereen Ilveksen lupaus, 17-vuotias Jusif Ali. Hänet saatamme nähdä kettupaidassa myös Ykkösen otteluissa Ilveksen kanssa aiemmin solmitun yhteistyösopimuksen kautta.

2000-syntynyt Jusif Ali teki ensiesiintymisen JJK-paidasssa Ilveksen kanssa solmitun yhtestyöseurasopimuksen myötä.

Maalin jälkeen ensimmäinen puoliaika oli tasaista vääntöä, jossa FCV kieltämättä loi vaarallisemmat maalipaikat. Puolen tunnin kohdilla FCV:n Juuso Haapasaari sai irtopallon haltuunsa ja viimeisteli FCV:n 1-1 tasoitusmaalin. Tämän jälkeen FCV sai pari todella hyvää maalipaikkaa, mutta ensimmäisen puoliajan JJK:n maalilla torjunut Jere Pyhäranta otti tyylikkäät torjunnat.

-Tulos ei hirveästi harmita, mutta tekeminen harmittaa. Meidän peli oli erittäin sekavaa. Me uskomme kuitenkin, että meidän juttu menee eteenpäin, vaikka tämä olikin talvikauden heikoin esitys, harmittelee JJK:n päävalmentaja, itse täydet 90 minuuttia sunnuntaina raatanut Mikko Manninen.

Toiselle puoliajalle kettulauma teki muutaman muutoksen. Riihimäki tuli maalinsuulle. Ensimmäisen puoliajan keskikentällä pelannut tuore sopimuspelaaja Jarkko Heimonen siirtyi laitapuolustajan tontille, ja ensimmäisen puoliajan laitapakkina pelannut Honar Abdi tuli vaihtoon. Heimosen tontilla keskikentällä näytönpaikan sai A-juniori-ikäinen Eeli Liukkonen. Toisen puoliajan aikana myös Tomi Petrescu siirtyi penkin puolelle ja kehiin pääsi Petteri Åström.

Kaiken kaikkiaan toinen puoliaika oli JJK:lta ensimmäistä parempaa hallintaa pallollisesti. Samu Suoraniemi muun muassa kokeili terävästi pari kertaa vapaapotkusta ja pelasi muutenkin pirteästi vasempana laitapakkina. Kovin laadukkaita, selkeitä maalipaikkoja kumpikaan ei saanut kuitenkaan luotua, joten ratkaisu rangaistuspotkuilla oli pelitapahtumiin nähden oikeutettu.

-Parin viikon päästä ollaan varmasti pallollisessa pelaamisessa parempia, sillä sitä ei olla vielä hirveästi ehditty käydä treeneissä läpi. Vaikka pelasimme huonosti, niin oli meillä myös tarvittavat paikat ottelun voittamiseen. Ehkä tämä tulos on omiaan herättämään joukkueen, että kaikki pitää tehdä koko ajan paremmin kentällä, Manninen kiteyttää.

JJK - FCV 1-2 rp. (1-1, 1-1)

2' Tomi Petrescu

31' Juuso Haapasaari

JJK:n avauskokoonpano: Jere Pyhäranta (MV, 46’ Riihimäki), Samu Suoraniemi, Felix Gustavsson, Gentrit Kovaqi, Honar Abdi (46’ Liukkonen), Jarkko Heimonen, Aatu Manninen, Mikko Manninen, Jusif Ali, Tomi Petrescu (70’ Åström), Genc Kovaqi.

Vaihdossa: Aati Riihimäki (MV), Eeli Liukkonen, Petteri Åström, Eero Torkkola, Väinö Vehkonen.