Lauantaina vuoden ensimmäinen treenipeli Seinäjoella

20.01.2016

sjk-logoVastaan asettuu mestarijoukkue SJK.

JJK:n talviset Seinäjoen reissut alkavat olla jo perinne – välillä vastassa on ollut muitakin, mutta useimpana talvina Kettupaidat ovat kohdanneet myös isäntäjoukkue SJK:n. Viime talvena vastaava ottelu käytiin joulukuussa ja tuolloin tuloksena oli sävyisä 1-1-tasapeli.

Nyt SJK isännöi Kettupaitoja hallitsevana Suomen mestarina. Talven aikana joukkueesta on toistaiseksi lähtenyt muiden muassa ykkösmaalipyssy Akseli Pelvas ja puolustuksen tukipilari Cedrik Gogoua, mutta paikkaamaan ovat saapuneet maajoukkuemiehet Tapio Heikkilä ja Jarkko Hurme sekä nuoret lupaukset Youness Rahimi – sekä kettukasvatti Aleksis Lehtonen.

Vaikka talven treenipelien luonteeseen kuuluu kokeellisuus ja testaaminen, saa JJK isänniltä eteensä varmasti tiukan haasteen.

– Saadaan tähän vuoden alkuun hyvä, kova peli. Yleensä harjoitusottelut vedetään täysin talven rankan treenitahdin sekaan, mutta nyt ollaan vähän kevennetty treeniä tälle viikolle, että jalat nousisivat lauantaina. Lähdetään vähän eri tavalla kuin yleensä talvipeleihin, kertoo kettukäskyttäjä Juha Pasoja.

– Sami Hyypiä Akatemian hommissa Eerikkilässä olevaa Lähitien Mattia lukuunottamatta koko joukkue on näillä näkymin pelikunnossa ja mukana.

2015-08-27_jjk-mp_0104

Viime kesänä Harjulla juhlittiin Lehtosen maaleja Kettupaidassa. Nyt Aksu kohtaa kasvattiseuransa.

JJK:lla on tällä hetkellä 16 sopimuspelaajaa, joista viimeisimpänä uunista ulos tulivat Benno Hanslian ja Samu Suoraniemi.

Hanslian on JJK-kasvattina jyväskyläläisyleisölle jo vanha tuttu, mutta pelasi viime kauden keskikentällä aiemmin totutun laitapakin tontin sijaan.

– Benno löytyi viime kaudella uudelta pelipaikalta ja pelasikin siinä todella hyvän kauden – jos oikea laita toimi hyökkäyssuuntaan hyvin, niin Bennon myös vasenkin oli vaarallinen.

– Hän on hyvä pallon kanssa, vahva yksi vastaan yksi- tilanteissa ja nopeuskestävyysominaisuudet ovat huippuluokkaa ja keskikentällä Benno pääsee pelaamaan enemmän omilla vahvuuksillaan. Sitä kautta tuli  enemmän onnistumisia kuin aiemmin puolustuksessa – ja sen myötä Benno kehittyikin selvästi viime kaudella. Ensi kaudella vielä vähän lisää tehoja, niin Benno tekee todellisen läpimurron parrasvaloihin.

Suoraniemi puolestaan on Jyväskylässä uusi tulokas, joka muutti kaupunkiin jo aiemmin yliopisto-opintojen takia.

– Samu oli jo joulukuun meidän mukana ja esiintyi edykseen, niin treenikentällä kuin pelissäkin. Nuoresta iästä huolimatta hän on jo kokenut pelaaja Ykkösessä ja tietää millainen sarja se on. Samu myös sopii tähän porukkaan hyvin ja tuntui pääsevän saman tien joukkueeseen sisään.

– Kaikin puolin seuran puolesta sopimuksen tekeminen oli helppo ratkaisu. On hyvä, että löydetään näitä pelaajia, jotka tulevat Jyväskylään opiskelemaan ja haluavat ja pystyvät yhdistämään siihen pelaamisen. Se kuitenkin palvelee molempia osapuolia, niin pelaajaa kuin seuraakin.

Vuoden pelit vihelletään siis käyntiin Seinäjoella Wallsport Areenalla tulevana lauantaina 23.1. klo 14  – ja vielä ennen sitä on luvassa hienoja uutisia kettulaumasta, joten kannattaa ehdottomasti pysytellä kuulolla!

JJK_ykkonenalkaa_wwwbanner_15012016