Waari povailee kotivoittoa

19.04.2012

JJK:n starttimoottori jysäyttää joukkueen koneen todenteolla käyntiin torstaina, kun Kettulauma pääsee vihdoin Harjun stadionin luonnonnurmelle runsaslukuisen kotiyleisön eteen. Kuopiosta KuPS:a vastaan taisteltu piste antoi JJK:lle hyvän lähtölaukauksen kauteen. Torstaina Kettupaidoilla on hyvä mahdollisuus avata kauden voittotili.

KuPS:a vastaan JJK aloitti pelin vahvasti ja suorastaan dominoi kenttätapahtumia Mikko Mannisen loukkaantumiseen saakka. Ensimmäisen jakson jälkeen tilanne näytti edelleen JJK:n kannalta lupaavalta. Toiselle puoliajalle KuPS nosti prässiään ja hyödynsi suurikokoisempana joukkueena fyysistä ylivoimaansa erityisesti JJK:n rangaistusalueella. KuPS sai luotua lukuisia hyviä maalipaikkoja ja ainoastaan Janne Korhosen huippupelastukset pitivät JJK:n mukana pelissä. JJK esitti kuitenkin upean nousun toivottoman tuntuisesta tilanteesta ja väänsi kahdella taistelumaalilla arvokkaan tasapelipisteen.

Hakan kauden aloitus oli vaisu ja joukkue hävisi FC Lahdelle 1-0. Hakan pre-season ottelut ovat sujuneet mollivoittoisesti ja samat ongelmat jatkuivat myös ensimmäisessä sarjaottelussa. Joukkue on pyrkinyt lisäämään peliinsä pallonhallintajaksoja, mutta alakerran heikko avauspelaaminen on johtanut pahoihin pallonmenetyksiin vaarallisilla alueilla. Hakan keskikentän keskusta ei ole avauksien puuttuessa juuri päässyt osallistumaan hyökkäyspeliin. Todennäköisesti Haka ruuvaa pelitapaansa nojaamaan yhä enemmän viime kaudelta tuttuun nopeaan vastaiskupelaamiseen ja pelin kääntöihin. Hakan joukkue ei kuitenkaan ole yhtä tiivis sillä linjaa ohjannut toppari Regi Nooitmeer on vaihtunut Sami Sanevuoreen ja Pauli Kuusijärveen. Syvemmällä pelaavan puolustuslinjan takia Hakan linjojen välissä on alkukauden otteluissa ollut selvästi viime vuotta enemmän tilaa. Keskuspuolustus on muutenkin Hakan heikko kohta, johon JJK pääsee hyökkäyksissään iskemään. JJK:n pitää pakottaa topparit käännöksiin ja juoksemaan kohti omaa maaliaan, jolloin Babatunde Wusun ylivoimainen fysiikka pääsee todella oikeuksiinsa. JJK:n on syytä myös iskeä Hakan toppareihin korkealla ja tiiviillä prässillä, jolloin Kettupaidoilla on hyvä mahdollisuus saada riistoja lähellä maalintekoalueita.

JJK on esiintynyt viikon harjoituksissa hyvällä ilmeellä. Mikko Manninen ei ole torstaina mukana kokoonpanossa, mutta keskuspuolustuksen tukiranka Mikk Reintam palaa avaukseen ja tuo erikoistilanteisiin järeää pääpelivoimaa. Tärkein yksittäinen parannettava asia Kuopion sarja-avauksesta on pelaajien palloton liike. Toisella jaksolla JJK:n peli meni turhan staattiseksi ja joukkueen hyökkäykset katkesivat nopeasti pallottomien aloitteiden ja syöttösuuntien puuttuessa. Todennäköisyysarvio JJK 56%, tasapeli 26% ja Haka 18%.