RoPS-JJK: Tasuri napapiiriltä – Hilska jälleen maalinteossa!

16.09.2013

JJK ja RoPS tasasivat pisteet maanantaina Rovaniemellä. Isännät menivät ensimmäisellä jaksolla johtoon Mika Lahtisen puskumaalilla – Antto Hilska kuittasi tilanteen tasoihin puskemalla ottelun lopulla kauden neljännen maalinsa Anssi Virénin keskityksestä!

Erikoistilanteita nähtiin ottelussa runsas määrä ja ne alkoivat heti alusta: JJK sai ensimmäisen kulmapotkunsa heti toisella minuutilla. Siitä ei kuitenkaan seurannut sen kummempia.

17. minuutilla Ataullah Guerra huokailutti kotiyleisöä: hyökkääjä pääsi pallon kanssa karkuun ja oli jo käytännössä ohittanut puolustulinjassa alimpana kapteeninnauha käsivarressaan vartioineen Mikk Reintamin, mutta ei saanut lopulta pallon kanssa aikaan minkäänlaista ratkaisua. Tilanne kuivuikin kasaan, kun vieraat ehtivät ryhmittyä pallon alle.

Pian pääsi Ville Viljala JJK-maalilla kuitenkin esittelemään torjuntataitojaan nostaessaan Emenike Mbachun tiukan vedon kulmapotkuksi. Kulmapotkuja tipahteli tasaisesti kummallekin joukkueelle, mutta niistä ei ollut maalipotkuja kummempia seurauksia – ennen kuin oltiin puolen tunnin kohdalla. Antti Okkosen kulma löysi kuin nakutettuna Mika Lahtisen pään maalin edustalta, eikä tällä kertaa laitapuolustajana pelannut Lada erehtynyt vaan rankaisi entistä seuraansa: 1-0.

RoPS sai maalista hetkeksi kunnon piristysruiskeen ja loi painetta JJK:n päähän. Vain vajaan parin minuutin päästä maalista Ville Saxman tykitti tulisesti kohti Viljalan vartioimaa maalia – osuen kuitenkin vain yläristikkoon.

JJK sai puolestaan kelpo paikasta vapaapotkun 36. minuutilla. Pallon taakse asettui Niko Markkula, joka haki suoraa vetoa – ja hyvin hakikin, aiheuttaen kudillaan hienoisia vaikeuksia Oskari Forsmanille. Forsman sai kuitenkin pallon vangittua haltuunsa ennen tilanteeseen rynninyttä Mikk Reintamia.

Avausjaksolla pallo poltteli välillä pitkiä aikoja molempien joukkueiden jaloissa ja kummallakin oli vaikeuksia saada peliään organisoitua – etenkin jakson alkupuolella. JJK sai jakson loppua kohti otetta pelistä, mutta Marsun vaparia lähemmäs maalia eivät Kettupaidat ensimmäisellä puoliajalla päässeet.

rops-jjk_160913

Isännät aloittivat toisen jakson sähäkästi: jo alkuminuuttien sisään Joonas Pennanen nykäisi pallon sivuverkkoon ja Saxman haki napakalla kääntölaukauksella takakulmaa – sekin kuitenkin ohi tolpan.

Peli aaltoili päästä päähän ja toisessa päässä hyvää vetoaan viritteli Robert Taylor. Niin Forsman kuin Viljalakin napsivat kaukovedot kuitenkin vaivatta.

Tauolla kentälle tullut Jani Virtanen toi yhden vaihteen lisää JJK:n hyökkäyspeliin ja Kettupaidat alkoivat saada aina vain vaarallisempia hyökkäyksiä kohti Forsmanin maalia. Toisaalta JJK:n jahdatessa tasoitusta aukeni kentälle tilaa RoPS:n vastaiskuille, jotka pitivät kettupuolustusta hereillä. Vajaan tunnin kohdalla Severi Vielma väläytti osaamistaan käytyään takiaisen lailla kiinni Mbachuun, joka olisi Vielman ohitetuaan ollut läpiajossa. Nuori kettutoppari repi, väänsi ja sukitti – kuitenkaan rikkomatta – niin, että muut ehtivät hätiin ja paha hyökkäys saatiin torpedoitua.

Hetken päästä Vielma kuitenkin kuittasi varoituksen katkottuaan seuraavaa RoPS:n iskua – tilanteesta seurasi myös vapari, joka nousi korkeuksiin uhkaamatta JJK:n maalia.

65. minuutilla oli Kettupaitojen tasoitus enemmän kuin lähellä. JJK sai yhden toisen jakson monista kulmapotkuistaan – pallo oli ensin mennä Virtasen kulmasta suoraan sisään ja jäi sitten pyörimään aivan maaliviivalle miesten jalkoihin, mutta ei vain mennyt sisään maaliin!

Ottelussa nähtiin myös liigadebyytti, kun jälleen yksi Kettupaita kirmasi liigakentille: 69. minuutilla JJK-kasvatti vaihtui toiseen, kun Janne Kuhmonen tuli kentälle Mikko Mannisen tilalle ollen näin jo kahdeksas ottelussa kentällä nähty kettukasvatti!

Kuhmonen olikin myös alustamassa JJK:n tasoitusta – vuonna 1994 syntynyt taitava keskikenttämies pudotti pallon Virénille, joka nosti mainion keskityksen kohti Hilskaa – joka puski pallon vastustamattomasti ohi Forsmanin! Lähes puoli kautta loukkaantumisen takia sivussa ollut Hilska on päässyt kovaan vireeseen ja kärkimies on onnistunut maalinteossa nyt kolmessa viimeisimmässä ottelussa. Kaikkiaan maali oli Hilulle kauden neljäs.

JJK piristyi tasoituksesta entisestään ja etenkin Hilska teki maalinsa jälkeenkin hartiavoimin töitä JJK:n hyökkäysten kärkenä hankkien joukkueelleen kulmapotkun toisensa perään. Kettupaidat saivat ottelun lopussa vyörytettyä vahvasti painetta RoPS:n maalille, mutta vapauttavaa johto-osumaa ei nähty.

Maali ehti loppuminuuttien aikana olla lähellä myös toisessa päässä – esteenä seisoi kuitenkin Ville Viljala! Ensimmäinen nuoren kettuvahdin huipputorjunnoista nähtiin äärimmäisen tärkeällä hetkellä, vain pari minuuttia maalin jälkeen: Akeem Sayeed Priestley pääsi yrittämään maalintekoa lähietäisyydeltä, mutta Viljalan loistotorjunta etutolpalla piti taululla tasalukemat!

Toinen pelastus nähtiin aivan varsinaisen peliajan loppusekunneilla – jälleen Viljala veti kuitenkin pidemmän korren etutolpalla ja esti toistamiseen takaiskuosuman.

Viimeistä mahdollisuutta ratkaista tarjottiin vielä lisäajan viime hetkillä RoPS:n vaihtomies Jarkko Lahdenmäelle, jolle tipahti keskityspallo lähes suoraan lapikkaaseen JJK:n maalin edustalla. Luontaisemmin puolustuksessa, mutta nyt hyökkäyksen kärkenä operoineen Lahdenmäen viimeistely-yritys karkasi kuitenkin vieraiden onneksi yli maalin ja niinpä pisteet jaettiin 1-1-tuloksella.

JJK:n syyskiertue jatkuu tulevan viikon maanantaina Espoossa FC Hongan vieraana!

RoPS – JJK 1-1 (1-0) Lahtinen 29′ – Hilska 74′

Viljala; Hanslian, Reintam(c), Vielma (v), Virén; Markkula, Korte, Taylor, Manninen (69′ Kuhmonen); Järvinen (46′ Virtanen) , Hilska.

Marttinen, Tuomanen, Kuhmonen, Ahola, Virtanen.