JJK -FC Lahti: Taistelu jatkuu!

25.08.2013

20130825-jjk-fclahti-vl-920w

Taas on aika taistella elintärkeistä pisteistä!

JJK pelasi heinäkuun lopulta alkaen neljän kotiottelun putken ja käytyään viikolla IFK Mariehamnin vieraana on vuorossa jälleen kotiottelu – JJK saa vastaansa 25. kierroksen ottelussaan nyt FC Lahden, joka JJK:n tavoin kamppailee sarjan häntäpäässä.

Elokuun alun kotiotteluputkensa aikana JJK kohtasi Veikkausliigassa FF Jaron peräti kahdesti, MYPA:n kertaalleen ja Suomen Cupin välierän merkeissä KuPS:n kertaalleen. Liigapisteitä jäi lopulta käpälään kaksi – MYPA vei pisteet mukanaan ja Jaron kanssa tuloksena oli kaksi maalitonta tasapeliä, pitkältikin maalivahti Jesse Östin hyvän vireen ansiosta.

Keskiviikkona JJK hävisi vierasottelun IFK Mariehamnille 4-1-lukemin – isännät karkasivat heti alussa kahden maalin johtoon, eikä Lopulta numerot repesivät rumiksi JJK:n hakiessa riskillä . Positiivista ottelussa oli kuitenkin jo viiden ottelun mittaiseksi venyneen maalittoman putken katkeaminen. poikki Mikko Innasen osuman turvin.

JJK sai elokuun alussa takaisin vahvuuteensa myös kaivatun Eero Markkasen, joka jätti sairastuvan taakseen ja pelasi pitkän tauon jälkeen ensiminuuttinsa MYPA-ottelussa. Jo peräti seitsemän maalia maarianhaminalaisten verkkoon iskenyt Markkanen ei tällä kertaa itse osunut vaan toimi alustajana JJK:n ainoan maalin, jonka viimeisteli Innanen toisen jakson alussa. Inna otti ottelussa myös kauden neljännen varoituksensa ollen näin FC Lahtea vastaan pelikiellossa.

FC Lahti puolestaan oli elokuussa pitkällä vierasturneella, joka vei Kuhnurit kahteen otteeseen Vaasaan. Ensimmäisen ottelun lahtelaiset voittivat, revanssin taas vei nimiinsä VPS. VPS-otteluiden välissä oli vuorossa TPS:n kohtaaminen Turussa – tuossa ottelussa Markus Joenmäen lisäajan viimehetkien maali toi Lahdelle täyden pistepotin.

FC Lahti sai edelliskierroksella keskiviikkona kotikentällään vastaan niinikään sarjan häntäpäässä kamppailevan RoPS:n. Lahtelaiset joutuivat alivoimalle ensimmäisen jakson lopula Loorents Hertsin saatua punakortin – ulosajo muodostui ottelun kulminaatiopisteeksi, sillä FC Lahti johti tuolloin ottelua 2-1-lukemin, mutta RoPS tuli rinnalle ja ohi vieden pisteet 2-3-lukemin. Todella loistavassa vireessä viime kierroksilla ollut Hertsi onkin nyt pelikiellossa, eikä nuorukaista näin kettupuolustuksen riesana nähdä.

Päänvaivaa isännille tulee sen sijaan aiheuttamaan varsin tuttu mies – kesäkuisesta JJK-ottelusta asti sivussa ollut Tommi Kari on tehnyt viimeisimmissä otteluissa paluutaan pelikentille ja kirmannee lauantaina jälleen Harjun tutulla nurmella entisen kotiyleisönsä edessä.

Kettupaitojen kausi on ollut vaikea ja vaiheikas se on ollut myös nyt vastaan asettuvalle FC Lahdelle. Molemmat päätyivät hankalan alkukauden jälkeen vaihtamaan valmentajaa: JJK:ssa Juha Pasoja yhdessä Ville Prihan kanssa otti vetovastuun, Lahdessa taas Juha Malinen otti Tommi Kautosen paikan.

Joukkueet kohtasivat ensimmäistä kertaa kuluvalle kaudelle keväällä, kun pisteet jaettiin Harjulla 0-0-tuloksella. Kesäkuinen reissu Lahteen taas oli JJK:lle karvas pettymys: Kettupaidat johtivat peliä tauolla, mutta kotijoukkueen hurja toisen jakson rynnistys toi Kuhnureille lopulta täyden pistepotin.

Nyt JJK:lla onkin paikka revanssille – pisteitä ei haluta Harjulta päästää enää kenenkään matkaan!

jjk-mifk_capitano_160613

Kapteeni – 300!

Jälleen nähdään myös komea rajapyykin ylitys: lukko JJK:n maalilla, kettulauman kapteeni, Jyväskylän oma poika Janne Korhonen pelaa nyt komeasti jo 300. ottelunsa Veikkausliigassa. Ehdottomiin Veikkausliigan huippuvahteihin lukeutuva Korhonen pelasi myöskin jo aiemmin kaudella sadannen nollapelinsä – eli Korhonen on pitänyt maalinsa puhtaana useammin kuin joka kolmannessa ottelussaan!

Veikkausliigan 25. kierroksen ottelu JJK – FC Lahti tänään sunnuntaina 25.8. klo 18:30 aina aurinkoisella Harjulla. Portit auki klo 17:30 – älä unohda tuoda mukanasi palloja koululaisia varten! Ennakkoliput edullisesti ja kätevästi Lippupalvelun verkkopalvelusta klikkaamalla tästä – tervetuloa!